Translate

Dutch English Finnish German Japanese

De Rasstandaard

Raskenmerken

Overige

Bezoekers

free counters

Eigen Ervaringen

 

We hebben totaal 6 kishu's gehad, Aika en Kino (overleden in 2010), en Kazu van bijna 14,5 jaar en Shingo van 11(overleden in dec.2013), Kyush is nu 7 jaar oud en haar dochter Nijah 5 jaar.
Het zijn 6 hele verschillende honden met een heel ander karakter. Alleen moet je een kishu consequent opvoeden, consequent maar zeker niet té streng, zorg altijd dat jij de baas bent. Een kishu heeft een correctie nodig als hij er één verdient met daarna een commando. En dat wordt beloond. Dus negeer slecht gedrag en beloon goed gedrag. Gooi een kishu nooit op zijn zij of op zijn rug. Dit kan hij niet accepteren en hij zal hierdoor zeker steeds aggresiever worden, dus doe dit nooit. Hondentraining is zeer belangrijk voor de hond, omgang met andere mensen maar zeker met andere honden is belangrijk, dit omdat ze zeer dominant kunnen zijn. Het is nog steeds een echte jager, en je kunt hem/haar dan ook NIET los laten lopen, zien ze iets, gaan ze er meteen achteraan, als je hem/haar niet goed onder appél hebt staan. Onze honden worden verschillende keren per dag uitgelaten in onze ruime tuin. En verschillende keren per week maken we een wandeling over de dijk, achter ons huis.

 

 

 Onze honden

 

 Kyush 2008

Kyush (Maimi go Shirai Shinyuusou, import Japan) Haar karakter is super. Kyush is heel lief en heel onderdanig naar andere honden, we staan er echt versteld van. We houden super van dit karakter en we hopen zeker dat het zo zal blijven. Ze wil naar elke hond toe en nodigt ze uit om te spelen, met haar oortjes in haar nek en likkend aan de bek van de andere hond. Ze is een echte knuffelkont. We zijn hier super blij mee. Het jacht instinct zit wel nog sterk in d’r en onze duiven zijn dan ook niet echt veilig bij haar. Alles wat vliegt vind ze zeer interessant.

Ondertussen is Kyush Nederlands Jeugd kampioen, Nederlands kampioen, Jeugd Wereld kampioen, verschillende jaren Winster geworden op de grootste show van Nederland. Ze is Luxemburgs, Belgisch en internationaal kampioen. Op haar zijn we ook apetrots...

 

  Nijah 2010

Nijah (Shiro Nijah Kichirou of Mogéki) luistert goed, tenminste als we ze roepen als ze hier achter los loopt komt ze redelijk goed terug gelopen. Ooit heeft ze daar geen zin in, maar als ik ze dan ga halen, loopt ze wel mee. In tegenstelling tot haar moeder die gewoon tot 3x toe de andere kant op loopt. grrrr.....

Nijah denkt wel een beetje dat ze de baas kan spelen, tegen haar moeder en tegen haar vader, alleen haar vader negeert haar gewoon en met haar moeder gaat het ooit niet goed hier op eigen terrein. Gaan we wandelen is er niks aan de hand en snuffelen ze gewoon op hetzelfde graspolletje.

Voor de rest is het ook een echte knuffel en ligt vaak op schoot met haar poten de lucht in.

Nijah is Luxemburgs Jeugdkampioen, maar vind showen helemaal niet leuk, en daarom hoeft ze ook niet meer mee...

dec. 2014/ Maar nu ze er toch stiekum heel goed uit zag (vroeger was ze veels te mager) hebben we haar ingeschreven op de Winnershow in Amsterdam en daar is ze Beste van het ras geworden.

 

chagoi Chagoi 2006

Chagoi (Kuro Cha-goi Sinju van Wankytan) is nog steeds "onze puppy" ook al is ze al 7, ze slaapt tussen ons in, onder de dekens, op het electrische deken en is echt een verwent trutje. Maar ze respecteerd en accepteerd alles, die zal op ons echt niet grommen. Daarom mag ze alles van ons... bijna alles... tegen de andere honden is ze ook lief maar als ze geen zin heeft trekt ze d'r lip wel op. Als je bij ons aan de deur komt dan springt, hijgt, schreewt ze eerst alles bij elkaar voor aandacht. Ga je op de bank zitten ben je ook nog niet helemaal veilig, maar na een paar minuten gaat ze ergens liggen en heeft ze haar aandacht weer gehad....

We zijn super trots op haar. Ze is Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands Kampioen en Internationaal Kampioen. Ook heeft ze op de Wereldshow in Bratislava in 2009 van maar liefst 18 teven de kampioensklasse gewonnen. Waar ook de winnaar van de Crufts bij stond. Helaas kreeg ze net niet de titel Wereld of Reserve wereldkampioen. Maar super trots op deze prestatie...

 

   Fidji 2011

Fidji (Fuyako of Shiroi na Suna, Import Duitsland) Jorgo wilde geen akita meer omdat die veels te groot zijn. We hadden bijna 15 jaar een witte akita die zooo lief was dat we toch wel nooit een 2e Chesty zouden krijgen... Maar ik gaf het zomaar niet op en wilde toch een akita. Nou toen we vorig jaar kishu pups hadden en we samen 8 weken vakantie hadden ben ik toch op zoek gegaan naar een akita teefje, Jorgo zijn oren van zijn kop gezeurd want in Duitsland hadden ze toevallig een nestje. Wezen kijken en 2 dagen later hebben we ze opgehaald. Nou ik kan jullie zeggen dat hij 5 jaar spijt heeft dat we niet eerder een akita aangeschaft hadden. En Fi is gewoon net zo lief als Chesty, heeft dezelfde streken, is ook een echte knuffel, tis gewoon een "gekloonde Chesty" pff echt niet normaal hoe dat kan. Nu zit ik dit te schrijven, vanmiddag liet ik ze los achter, kan ze lekker rond neuzen, komt ze terug want ze was uitgesnuffeld. Had ze nog nooit gedaan ergens gaan liggen achter, pfff wat denk je, gaat ze precies op het plekje liggen waar onze  "dikke witte" altijd lag... pfff, echt gewoon tranen in mijn ogen... (nu weer)....

Fidji is Nederlands Jeugdkampioen en is in 2012 Winster geworden op de grootste hondenshow van Nederland in Amsterdam. Voor haar Nederlands Kampioenschap heeft maar liefst al 6 punten. Ondertussen is ze ook Nederlands Kampioen geworden.

 

  Gucci 2011

Gucci (Al Amaya's Gucci two star for the road) is ons klein rotzakje. Lekker druk af en toe, en als ik ze oppak dan kan ze grommen zodat je er bijna bang van zou worden. Helaas Gucci word ik niet bang van jou. Maar zou ze in verkeerde handen terecht zijn gekomen, dus met mensen zonder ervaring dan hadden ze denk ik een groot probleem gehad. Maar als ik ze dan op pak krijg ik een dikke lebber en kan ze ook wel in je armen in slaap vallen. Ze heeft een pittig karaktertje en krijgt echt wel af en toe een correctie van mij of van de andere honden. Maar ze dijnst er niet echt van terug totdat het menis is.

 

 Youta 2013

Youta (Noshiro Miya Go, Import Ireland) is ons knappertje. T'is echt zo'n lekker ding. Doet echt geen vlieg kwaad. Ze kan met bijna alle honden overweg. (niet met opdringerige honden) Met alle kishu's speelt ze nog als ze die ziet. Thuis is het echt onze akita knuffel. Gaat gewoon een uur op je schoot liggen slapen. Ooit kan ze heel zielig kijken en denken nu moet je toch echt wel ff medelijden met me hebben....

Ondertussen is ze al Nederlands Jeugd kampioen en heeft ze eigenlijk al alle punten om Nederlands Kampioen te worden maar daar moet ze 27 maanden voor zijn. Dan hoeft ze dan nog maar een kwart puntje te pakken. Dus daar wachten we dan maar op. 

 

 Antai

Antai Tochishiro Ken (Import Roemenië)

Een super karakter heeft deze grote beer. Hij is voor iedereen heel lief en springt op iedereen die iets tegen hem zegt. Hij is lekker lomp.

We hebben verschillende shows met hem gedaan in de baby en puppy klasse met alle een Veel Belovend.

Ondertussen is Antai Nederlands Jeugd Kampioen en op de Clubmatch is hij Jeugd Clubwinner geworden.

 

Antai en Youta hebben 2 mooie pups gekregen 19-9-2016

Aka Kiyoko Hikaru of Mogéki blijft bij ons.

Haar roepnaam is YOKO