Translate

Dutch English Finnish German Japanese

De Rasstandaard

Raskenmerken

Overige

Bezoekers

free counters

In gedachten

Chesty 1992/2007

Daag dikke witte…rust zacht..

 

Bijna 14,5 jaar was je bij me. 

Je was mijn eigewijsje, als je geen zin had, deed je het gewoon niet,

Je ging elke week met me mee, overal naar toe, naar de hondensport, de motorcross, en wandelen helaas het is afgelopen.

Ik dacht dat je het nog wel ff vol zou houden, dat het zo snel ging had ik geen erg in.

Ik kon je echt niet eerder laten gaan, je had wel bulten, maar die maakte ik gewoon schoon, kneep ze uit en deed er gaasjes op… maakte me allemaal niks uit. Maar omdat je bulten had kon ik je toch niet in laten slapen. En omdat je je poep en plas niet meer ophield…. nou en....  Je had geen pijn…dat vond ik het belangrijkste. Je liep nog steeds heel onze wei rond, waar je lekker snuffelde. Elke dag lag je nog lekker op het gras, lekker in het zonnetje. Als ik die beslissing een week geleden had genomen, had ik zeker een schuldgevoel gehad…

Maar 3 dagen geleden kon je bijna niet meer op staan, je kreeg dikke poten van de vocht en je had diaree. Ik dacht ik kijk het nog even af tot het einde van de maand  maar het ging zo snel, dat het beter was dat ik zo snel mogelijk afscheid van je nam. 

Dit verdien je niet, je was altijd zo statig en waardig.

Vanmorgen heb ik nog drie kwartier bij je gelegen. Ik knuffelde je… je was heel rustig… in eens likte je me in mijn gezicht, ik zag aan je dat je niet meer wilde,en dat je tegen me wilde zeggen, het is goed zo, ……….en je hoeft nu geen schuldgevoel meer te hebben…laat me maar gaan….

Witte, slaap maar lekker, je hebt het verdient.J e bent mijn beste maatje geweest…. en nog.. .zul je altijd zijn.

En je krijgt een mooi plekje hier binnen..ik vergeet je niet, bedankt voor alles………

Jou vrouwtje Monique…….

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Aika 1999/2010

Aika was echt een super blije hond, als je bij d'r kennel kwam dan sprong ze en wilde ze percee aangehaald worden. Maar als je ze dan weer te overdreven aanhaalde, als vreemde zijnde (net als keurmeesters doen, of net als of je ze wilt betasten) dat vond ze dus minder leuk, en liet dat dan ook meteen merken. Maar tegen mensen die ze goed kende, daar was ze razend gek mee. Zo ook met kinderen. Met honden ging het redelijk, ze moest ze echt in eerst instantie mogen, zo niet, dan ging maar opzij. Mocht ze de hond wel, dan ging ze op d'r achter poten staan, en dan die voorvoeten net als bedelen, en maar piepen.

 

Kino Kino 2000/2010

Kino was echt een klein blij joekeltje. Dit was echt ons rotzakje. Ze deed alles wat god verboden had, tenminste dat probeerde ze. En het was ze ook een paar keer gelukt om uit d'r kennel te ontsnappen. Ze wrong d'r eigen gewoon door de tralies heen. Alles weer een meter hoger afgemaakt, maar naar een paar dagen uitproberen was ze daar ook weer over heen. We hadden toen maar een dak op d'r kennel gemaakt (het kennel was toen nog steeds in de maak) en toen is ze erin gebleven. In Kino zat echt het jacht instinct er duidelijk in. Voor mensen en kinderen was ze super lief, ook een echte knuffel, alleen een beetje wild. Met honden ging het thuis minder goed als op de show, want dan is ze echt poeslief, een handtasje zei iemand. Ze zou dan ook echt niet uitvallen tegen andere honden. Maar thuis was ze echt de baas.

 

 

 Shingo 2002/2013

 

Shingo (Ryuu go Bushuu Iriesou, Import Japan) was ook een reu.
Hij was tegen mensen die hij kende zeer lief, maar mensen die hij niet kende, moet hij eerst even leren kennen. Hij is zo eenkennig geworden omdat hij toen hij ongeveer 9 maanden oud was ergens van verschoten is. Ook werd hij altijd ziek in de auto, waar hij op een gegeven moment ook niet meer in wilde. Dit gaat er zo allemaal maar niet 1,2,3 uit, helaas. Met andere honden ging het heel goed, dit hebben we vanaf het begin aangeleerd. Ook met andere dieren had hij geen moeite, we hebben 6 katten, geiten en kippen waar hij uitstekend mee overweg kan. Shingo is in december 2013 overleden aan een maagkanteling. We hadden 4 loopse teven waar hij helemaal gek van werd. At niet, maar had die dag s'avonds wel wat gegeten. Daarna werd hij weer heel druk enzo en door het drukke daar heeft hij een maagkanteling van gekregen. Dit is hem helaas fataal geworden.

 

 

 Kazu 2000/2015

Kazu (Kazu-Aiko van de Egmato) was een reu met ook een heel goed karakter. Deze hond kon praten zeiden wij altijd. Als je bij zijn kennel kwam, wilde hij ook meteen aandacht en een knuffel, gepaard met een grote grom. Daar schrokken de meeste mensen van terug. Ik zei dan altijd, hij doet niks, hij praat alleen maar. En dan is het goed, en kreegt hij weer een dikke knuffel. Met andere honden kon Kazu niet echt. En als er een teef loops was dan was hij niet te genieten, hij at dan niet, hoefde niet uit zijn kennel, en van knuffelen was hij dan helemaal niet van gediend. We lieten hem dan gewoon met rust, en als de teven loops af waren was alles weer goed. Kazu hebben we in april 2015 moeten laten inslapen, hij was echt helemaal op. Maar ruim 14,5 jaar oud is een hele mooie leeftijd. We hebben hem thuis in laten slapen omdat hij nog nooit bij de dierenarts geweest was.